Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
De integratie van nieuwe medische behandelingen in de klinische praktijk is suboptimaal, vergt veel middelen en is tijdrovend. In-silico/computationele modellering kan waardevol zijn om preklinische dierproeven en daaropvolgende klinische proeven te verfijnen, te verminderen en zelfs gedeeltelijk te vervangen door de ontwikkeling van nieuwe en gepersonaliseerde behandelingen.

In een grootschalig, door de EU gefinancierd consortium hebben we een in-silico-onderzoeksplatform ontwikkeld en gevalideerd voor de beoordeling van de behandeling van patiënten met een acute ischemische beroerte – de meest invaliderende ziekte ter wereld. Dit platform combineert gegevens- en kennisgestuurde computationele behandelmodellen met “synthetische patiënten” die ontwikkeld zijn met behulp van een grote database met gegevens over beroertes.

Wij zijn van mening dat er grote waarde zit algemen tools die patiënten data generaliseren en zo “synthetische patiënten”creëren die relevant zijn voor bredere populaties en verschillende ziekten. Met onze samenwerking tussen Amsterdam UMC, Informatica Instituut en de Faculteit der Geesteswetenschappen willen we een dialoog tot stand brengen tussen technisch en maatschappelijk onderzoek over de mogelijkheden van het gebruik van synthetische gegevens en oplossingen om de toepasbaarheid ervan uit te breiden met behulp van kunstmatige intelligentie.

Projectteam:

  • Praneeta. R. Konduri (FdG)
  • Dr. Erik Bekkers (FNWI)
  • Dr. Randon Taylor (FGw)