Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Wij geloven dat het vormgeven van de digitale toekomst een gezamenlijke inspanning is van alle maatschappelijke actoren en een nauwe samenwerking vereist tussen degenen die technologie ontwikkelen en implementeren en degenen die deze gebruiken of reguleren. Samen met partners uit de maatschappij, de overheid en het bedrijfsleven brengen we academisch onderzoek naar de praktijk en co-creëren we technologie die in dienst staat van de samenleving.

Wij geloven in digitale technologieën door mensen, voor mensen, met mensen. We streven naar een moderne, veilige, inclusieve samenleving waarin digitale innovaties in lijn zijn met menselijke waarden, behoeften en regelgevende normen. Samenwerking met UvA-onderzoekers betekent profiteren van brede onderzoeksexpertise, de nieuwste wetenschappelijke inzichten en netwerkmogelijkheden. Lees in het onderstaande voorbeeld meer over hoe een samenwerking met onze onderzoekers eruit kan zien:

 

UvA-onderzoekers ontwikkelen digitale tool waarmee kinderen gebarentaal kunnen leren

Sinds een paar jaar is Nederlandse Gebarentaal (NGT) een van de officiële talen van ons land. Toch is bij de meeste mensen maar weinig over deze taal bekend. Om daar verandering in te brengen, gaan UvA-onderzoekers samen met onderwijsontwikkelaar Prowise een digitale leeromgeving creëren voor kinderen in het basisonderwijs. Het project, dat binnenkort van start gaat, zal ook unieke data opleveren over hoe kinderen gebarentaal leren.

Wil je de mogelijkheden verkennen en samenwerken met UvA-onderzoekers? Neem contact met ons op.

M.C. (Christine) Erb

Themamanager